Moving Images

Upptäck Trelleborg

Trelleborg ligger cirka 30 minuter från Malmö med bil. Det är en mycket trevlig stad, som kallas för Palmstaden eller Lilla Miami, på grund av palmerna som pryder den sydvästra infarten. Om du bor här och vill ha tips på en bra elektriker i Trelleborg, kolla då med Svenska Eljouren. Du som är turist, du ska få tips vad du kan hitta på att göra i denna stad.

Besök Trelleborgs Museum

Trelleborgs Museum är ett kulturhistoriskt museum där du kan se fina samlingar från Söderslätt. Här kan du lära dig mer om stadens historia och titta på flera utställningar där du kan se både konst och konsthantverk.

Utforska Trelleborgen

Vikingaborgen i Trelleborg är en sevärdhet du inte ska missa. Det är en ekonstruktion av en fjärdedel av den borg som man funnit spår av vid utgrävningar under 1980-talet. Den tros vara en av Harald Blåtands borganläggningar, som var kung i Danmark och Skåne.

Vandra i Albäcksskogen

Albäcksskogen är en stadsnära skog där du kan ta sdg härliga promenader, ha picknicks, leka med dina barn, se de betande djuren och även spela discgolf.

Besök Fru Alstad kyrka

Detta är en av stadens äldsta byggnader som går tillbaka till 1400-talet. Inne i Fru Alstads kyrka kan du se gamla kalkmålningar, en predikstol från 1730-talet och många fler vackra detaljer.

Bada och sola

Trelleborg har en 35 kilometer lång kust. Det gör att du har många badplatser att välja mellan. Det finns både sandstränder och badbryggor samt att det även finns badhus och äventyrsbad i staden

Några av de mest populära badplatserna i Trelleborg är Böste, Dalabadet, Nybostrand, Pärlan, Skateholm och Anderslövs friluftsbad.

10 Jul 2022