Moving Images

Det kan vara jobbigt framför skärmen

Det spelar ingen roll om man jobbar med bildhantering, filmredigering eller skriva texter hela dagen lång. Sitter man framför en skärm så blir man till slut lite trött i skallen. Det beror faktiskt inte så mycket på själva jobbet, utan på att att ögonen fokuserar på en skärm för länge. Här får du bra tips för hur du kan motverka detta. 

20 - 20 - 20 metoden

En metod som vi verkligen kan rekommendera är 20-20-20 och den är så enkel att det nästan blir barnsligt. Det står helt enkelt för:

Det gör att ögonen får växla fokus var tjugonde minut och det är ett mycket effektivt sätt att motverka ögontrötthet, huvudvärk och stelhet. 

Terminalglasögon

Ett annat hjälpmedel är terminalglasögon, läs mer här om du är nyfiken på vad de kostar och hur de kan se ut. Fördelen med just terminalglasögon är att du kan få dem betalda genom din arbetsgivare. Om din huvudsakliga arbetstid är framför en skärm så ska du få en synundersökning med jämna mellanrum. Om en optiker eller ögonläkare ordinerar terminalglasögon så är det bara att be chefen att betala. 

Det bästa för dig och dina ögon är en kombination av dessa två. 20 - 20 - 20 och dessutom använda terminalglasögon gör att du sparar både din hjärna, dina ögon och din hälsa. 

18 Oct 2020