Det är den tiden på året nu - vi bjuds till julbord av jobbet, av vänner och sedan såklart det ultimata julbordet hemma med nära och kära. Det traditionella julbordet innehåller en hel del kolhydrater och är det något tid på året som även de mest strikta anhängarna till LCHF-dieten gör avkall på sina dietlöften så är det nu. Vi måste ju få unna oss godsaker som lussekatter, ris a'la Malta och vörtbröd. Resultatet? Viktuppgång, dålig mage och en känsla av nederlag och besvikelse på oss själva.
Kanske du har blivit bjuden på julbord i Malmö redan nu i november (ofta är det så att platserna på de bästa restaurangerna fylls snabbt) och sedan ett julbord i Lund i mitten av december. I år kan du försöka att undvika julbordets fällor. De saker du inte kan avstå kan du baka själv hemma efter LCHF-regler och när du är utbjuden håll dig då till julbordets LCHF-vänliga alternativ, för det finns ju en hel del! Köttbullar, sill, skinka... mums!
Det är ju som så att om man avviker från en diet som gör att man mår bra i kropp och själ, då ska man ha räknat med konsekvenserna och ändå känna att det är värt det. För vissa funkar detta; de får kanske inte ont i magen, och de extra kilona kanske enkelt trillar dem när julen sedan är över igen.
Det blir en utmaning, men vem gillar inte utmaningar!?