Moving Images

Malmö - Den mångkulturella staden

Med sina över 300 000 invånare från mer än 170 olika länder är Malmö en unik och mångkulturell stad. För den som vill gå ut och äta finns det mat från praktiskt taget alla delar av världen att välja på. Afrikanskt, arabiskt, asiatiskt och även svensk husmanskost och otaliga pizzerior och hamburgarrestauranger för den delen.

Även om staden har stora ekonomiska problem, hög arbetslöshet och även problem med brottslighet så är det många som gillar den atmosfär som variationen bland människorna medför. 

Staden skjuder också av företagaranda och det är många som startar egna företag, antingen inom en bransch de har erfarenhet från ett annat land eller en nisch som de upplever saknas i staden.

Men det kan vara svårt att som ny företagare att hålla koll på hur allt ska redovisas och hålla reda på hur mycket skatt på inkomsten man ska betala. Då finns det redovisningsbyråer till hjälp som kan hjälpa till med redovisningen.  För där det finns en efterfrågan på en tjänst, så är det ofta någon som tar tillfället i akt och startar den typen av tjänst.

Därför kan den som startar företag i malmö, lätt hitta en redovisningsbyrå i Malmö. Man väljer vad man behöver hjälp med och i vilken omfattning. T.ex. kanske man väljer att bokföra fakturorna själv och tar hjälp med löneutbetalningar och årsredovisningar, eller så lämnar man alla papper till redovisningskonsulten och låter dem sköta allt.

För man brukar ju säga att man ska göra det som man är bäst på och tycker är roligt. Så då kan det vara en bra ide att låta någon annan sköta det administrativa.

16 Nov 2016