Moving Images

Renovering på TV - Min favorit

Jag kollar en hel del på TV och favoriten bland programmen är när det handlar om renoveringar av olika slag. Bland de jag brukar följa finns:

Den första, Arga Snickaren, är det nog många som sett. Det handlar oftast om någon som inte vet vad de pysslar med och som behöver hjälp för att få huset beboeligt. De filmar över hela landet och ibland är det en övervåning i Kalix, badrumsrenovering i Uppsala eller ett helt hus i Vimmerby. Det roliga med det programmet är att man faktiskt lär sig en del på vägen. 

De andra är från USA

Fixer Upper är en show med ett gift par som både hjälper till att köpa hus åt de som vill ha ett nytt hem, och sedan renoverar dem. Samma sak med Property Brothers fast där är det två bröder, som dessutom är tvillingar, som gör jobbet. Båda är intressanta och det som skiljer dem åt är väl egentligen hur de ser på inredning. Min absoluta favorit i denna typ av TV-program är ändå Property Wars. Det är ett gäng i Arizona som köper gamla, ibland fallfärdiga, hus. De flyttar dem sedan till en annan plats där de både bygger om dem och renoverar dem. Husen de köper kan kosta allt från 100 dollar upp till några tusen, och det är alltid på auktion. Sedan när de är klara med renoveringen så säljer de dem, och tjänar pengar på mellanskillnaden. Ett riktigt kul program där man får se helt galna idéer ibland. 

 

13 Dec 2019